A főváros új urai: Niedermüller Péter

Soros bizalmi embere Erzsébetváros élén.

  • Niedermüller Péter eredetileg egyetemi tanár, aki a 2000-es évek környékén a CEU-n is tanított. A berlini Humboldt Egyetemről pedig magát betegnek hazudva, jelentős összegű tartozásokat maga után hagyva távozott. 
  • Csak néhány éve politizál, viszont rövid politikai pályafutása alatt volt már EP-képviselő, országgyűlési képviselőjelölt a II–III. kerületben, és most polgármester a Demokratikus Koalíció színeiben. Belterjes liberális család feje: veje Horn Gábor, menye pedig John Emese.
  • Európai parlamenti képviselői pályafutásáról túlzás nélkül elmondhatjuk, hogy brüsszeli politikai tevékenységét szinte kizárólag annak szentelte, hogy Magyarország ellen dolgozzon, és a Soros-hálózat érdekeit kiszolgálja. Felszólalt Magyarország EU-ból történő kizárása, valamint megbüntetése mellett is, mivel hazánk nem kért a bevándorlókból.
  • A nyílt társadalom elkötelezett híve, szerepelt Soros megbízható szövetségeseinek kiszivárgott listáján, ráadásul 2015-ben egy romákról szóló konferencián konkrétan a spekuláns mellett ült.
  • 2019 márciusában még azt hangoztatta, hogy nem akar polgármester lenni, de amikor májusban Dobrev Klára javára vissza kellett lépnie az EP-képviselőségtől, vigaszként megkapta Erzsébetvárost, ahol azóta botrányt botrányra halmoz csapatával.

Niedermüller Péter eredetileg etnográfus, egyetemi tanár, korábban a Demokratikus Koalíció alelnöke és EP-képviselője, 2019 októbere óta pedig Erzsébetváros polgármestere.

 

Önéletrajzából kiderül, hogy a politikát megelőzően több itthoni és külföldi egyetemen is tanított etnográfiát és kulturális antropológiát, így például a Pécsi Tudományegyetemen, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen  vagy épp a berlini Humboldton is. Utóbbi intézményből komoly feszültségeket követően távozott.

De erről majd később.

Több szaklapban is publikált, így például a Galamusban vagy az Ethnographiában,  doktori címét is néprajztudományból szerezte a személyes honlapján olvasható önéletrajza szerint.

 

A Pesti Srácok írásából az is kiderül, hogy a berlini Humboldt Egyetemen többek közt a multikulturalizmus előnyeit tárgyaló kurzust, a vendégmunkásként vagy menedékkérőként Európába érkezőkkel foglalkozó kurzust, illetve a rasszizmus és a szegregáció kérdésével kapcsolatos kurzust is tartott.

A fenti témák sokat elárulnak Niedermüller érdeklődési köréről - és talán politikai értékvilágáról is. 

Nagy bizalmat kapott Gyurcsánytól

Niedermüller a politikában addig szinte ismeretlenül vált a DK európai parlamenti képviselőjévé 2014 és 2019 között.

EP-képviselői ciklusát javarészt Magyarország-ellenes politikával, illetve a Soros-birodalomnak történő kedveskedéssel töltötte. Erre később még visszatérünk.

2018-ban a II–III. kerületben elindult országgyűlési képviselőjelöltként, de végül négy százalékkal alulmaradt a fideszes Varga Mihállyal szemben.

2019-ben aztán az ellenzéki összefogás jelöltjeként, lényegében szintén ismeretlenül harcba szállt a VII. kerület polgármesteri székéért, és ekkor már sikerrel járt: az ellenzéki összefogás révén közel hét százalékkal ért el jobb eredményt, mint Vattamány Zsolt.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

szövevényes családi szálak

Niedermüller első házasságából két gyermeke született: Niedermüller Anna és ifj. Niedermüller Péter. A DK-s politikus úgy tűnik, törekedett arra, hogy „értékrendjét" a gyerekeinek is továbbadja, hiszen

lányát a volt SZDSZ-es államtitkárhoz, Horn Gáborhoz adta, a fia felesége pedig a korábban szintén SZDSZ-es fővárosi frakcióvezető John Emese. A család az család.

Niedermüller Anna ma pedagógusként dolgozik.

De a régi szép szoci időkben a Magyar Bálint-féle oktatási tárcánál is tevékenykedett egészen addig, amíg munkatársaival le nem buktak, hogy Lepp Gyula családjának tulajdonában lévő balatonkenesei szállodában töltöttek el egy kellemes balatoni hétvégét.

A korabeli Magyar Nemzet-cikk beszámolójából kiderül, hogy Lepp Gyula a Sulinet-program sokmilliárdos üzletében érdekelt Elender Kft. alapítója és résztulajdonosa volt, aki ebből kifolyólag érdekelt volt az Oktatási Minisztérium által kiírt egyik közbeszerzésben. Utóbbi közbeszerzés miatt pedig felmerült az összefonódás a Minisztérium több meghívott dolgozója, valamint a cég vezetése között. A botrányos ügynek több kirúgás, Niedermüller Anna esetében pedig fegyelmi eljárás lett a vége.

Horn Gábort bizonyára nem kell bemutatnunk a kedves olvasóknak - annyit azért érdemes megjegyezni, hogy Horn 1995-tõl maga is a Soros Alapítvány közoktatási programjának egyik vezetője lett, illetve korábbi parlamenti önéletrajza szerint a Soros Alapítvány Közoktatási Füzetek kiadványsorozatának szerkesztője volt.

Így tehát a családon belül teljes a szellemi közösség.

Soros mindenek felett

Mint az közismert, néhány éve nyilvánosságra került az Open Society keretében működő European Policy Institute belső listája, amely az EP-ben ülő „megbízható szövetségeseket" sorolja fel, és ezen két magyar is volt, az egyik ezek közül Niedermüller Péter.

 

És bár Niedermüller többször is tagadta, hogy valaha is bármilyen pénzügyi támogatást kapott volna a Soros-féle házialapítványtól, annyi bizonyos, hogy egész EP-beli tevékenysége során látványosan egy követ fújt a spekulánssal. 

A Sorossal való bizalmas viszonyáról árulkodik az is, hogy néhány éve lefényképezték az Open Society brüsszeli partiján.

 

Hiába tagadja a támogatásokat, Niedermüller olyannyira vállaltan Soros-ember volt, hogy 2015-ban a romák stratégiai pereskedéséről szóló konferencián konkrétan Soros György mellett ült.

Az eset kapcsán korábbi cikksorozatunkban mi is beszámoltunk a Soros-birodalom romákat érintő stratégiai építkezéséről, amelynek egy fontos állomása volt a ENSZ és az Open Society közös „Roma évtized” nevű programsorozata, amelynek zárófelvonása volt az említett konferencia.

Forrás: Európai Parlament

 

Hogy valójában hova húz a szíve, azt Niedermüller már 2015-ben elárulta, hiszen Pitellával és Ujhelyivel együtt felemelte a hangját a röszkei határzárral szemben, de azt követően is elmondta a PS-nek, hogy ő márpedig lebontaná a kerítést, mert az nem jó megoldás, és szerinte közös európai fellépésre van szükség az ügyben.

kapcsolódó

De ez még nem minden: az idegenszívű Niedermüller a felső korlát nélküli kötelező betelepítést jelentő Dublini Egyezmény módosítását is megszavazta.

Egyik felszólalásában pedig már odáig ment, hogy kijelentette:

Az Európai Parlamentben ki kell végre mondani: nem lehet az Európai Unió tagja az az ország, amely nem vállal részt a közös európai bevándorlási és menekültügyi politikából.
De kifejtette azt is, hogy azért dolgozik az EP-ben, hogy az Unió megbüntesse Magyarországot, mivel nem akar bevándorlókat befogadni.

Orbán Viktor miniszterelnököt is sikerült kihoznia a sodrából, aki az egyik strasbourgi kvótavitát követően elmondta, hogy az ország „húsba vágó fenyegést” kapott  Niedermüllertől, miszerint elzárják a pénzcsapokat a kvóta negligálása miatt.

Egy szó mint száz, nyugodtan kijelenthetjük, hogy Niedermüller egész európai uniós politikai tevékenységét annak szentelte, hogy Magyarországnak ártson, és a Soros-hálózat érdekeit kiszolgálja.

2015-BEN Kötelezettségszegési eljárást kezdeményezett  egy gyöngyöspataihoz hasonló ügyben

Érdekes, és jól mutatja, hogy a Soros-hadsereg tagjai következetesek, célkitűzéseik pedig az évek múltán sem változnak, hogy Niedermüller már 2015-ben egy gyöngyöspataihoz hasonló ügyben, a nyíregyházi huszártelepi iskola ügyében kötelezettségszegési eljárást kezdeményezett az EU-ban Magyarországgal, a saját hazájával szemben.

Az eset már akkor is kétséget kizáróan jelezte, hogy Niedermüller az tekinti a legfontosabb feladatának, hogy elérje Magyarország megbüntetését egy igaztalan ügyben, és egyúttal tovább gerjessze a feszültséget hazánkban a romák és nem romák között.

 

Tartozásokat felhalmozva hagyta ott a berlini katedrát

A Pesti Srácok megírta azt is, hogy már a Humboldton folytatott oktatói tevékenysége során is művelt felháborító dolgokat.

Például betegnek hazudta magát, majd adósságokat felhalmozva, szó nélkül hagyta el 2004-ben a német fővárost, oktatótársai megrökönyödésére, amelynek egy levélben is hangot adtak.

 

A CEU-N MÁR A '90-ES ÉVEKBEN Kurzust vezetett 

Niedermüller elkötelezettsége nem újkeletű a Soros-birodalom mellett, hiszen politikai pályafutásának kezdeténél már jóval korábban, 1998-ban és 2000-ben két kurzust is vezetett a CEU Nyári Egyetemén. Erről a CEU-n megtalálható adatlapja is tanúskodik.

 

Politikusként hiteltelennek, emberileg megbízhatatlannak nevezte Karácsonyt

Érdemes azt is felidéznünk egy pillanatra, hogy nem is olyan régen még Gyurcsányhoz hasonlóan lenézte Karácsony Gergelyt, sőt ennek a véleményének a közösségi oldalán is hangot adott. Így vélhetően különösen nagy öröm lehet számára, hogy most a Karácsony által vezetett közgyűlésben kell üldögélnie polgármesterként.

Nem is olyan régen – 2017 végén – még politikusként hiteltelennek, emberileg pedig megbízhatatlannak nevezte a jelenlegi főpolgármestert.

„Az a baj Gergő, hogy nem lehet már megbízni Benned. S hidd el, nemcsak én, hanem nagyon sokan így vagyunk ezzel. Lehet, hogy ezt még nem érzed, nem látod, de attól tartok, eljátszottad politikai és emberi tőkédet” – fogalmazott akkor Niedermüller.

Szerencsére ez a múlt is megváltozott azóta. 

Íme a témában készült videónk:

Niedermüller a VII. kerületben, mint Pilátus a Credóban

Hogy mennyire szeretett volna hazajönni az EP-ből, és polgármesterré válni a fővárosban?

Valószínűleg semennyire, hiszen erre utal az is, hogy 2019 márciusában még azt mondta a Heti TV-ben, hogy nem indul az önkormányzati választáson, mivel nincs ebbéli tapasztalata és

bohócot nem érdemes magunkból csinálni.

Aztán szóltak neki, hogy mégis szeretne elindulni...

És azzal a lendülettel át is kellett engednie a helyét a Kárpátok Frank Underwoodnéjének, Dobrev Klárának. Niedermüller pedig vigasztalásként kaphatta meg a VII. kerületet.

Botrány botrány hátán polgármesterként

A korábbi EP-képviselő győzelmet aratott a VII. kerületben, sőt az összefogás emberei minden körzetet megnyertek. Így egy nyugodt helyzetben foghatott – volna – neki a kerületi munkának.

Niedermüller azonban már az alakuló ülésen botrányt okozott, amikor az  MSZMP-ről nosztalgiázott, és elmondta, hogy sajnálja, hogy a kommunista párt már nem létezik.

Nemrég pedig gigabotrányt okozott, hogy Niedermüller egyik képviselője, a szintén DK-s Borka-Szász Tamással szemben áramlopás gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

A számítógépes kriptovaluta-bányászattal foglalkozó, és érdekes módon azonnal minden tisztségétől megváló képviselőről már  néhány nappal később kiderült, hogy ráadásul önkormányzati áramforráson folytatta jogellenes tevékenységét, így annak költségeit értelemszerűen az erzsébetvárosiak fedezték, egyszerűbben fogalmazva, közpénzből ment a halászás".

A bányászat folyamatának részletes ismertetése nélkül annyit kijelenthetünk Virágh Előd, a kerületi Fidesz alelnökének magyarázata alapján, hogy mai árfolyamon számítva mintegy 11 400 dollár (3,5 millió forint) körül mozog egy bitcoin, és ha Niedermüller helyettese legalább egy bitcoint kibányászott hivatali ideje alatt, akkor akár egy új autó árát is kifizethette magának, miközben a kerületet alsó hangon 1,2 millió forinttal húzta le.

Czeglédy Csaba
Czeglédy Csaba Forrás: MTI/Bugány János

Polgármesterként Niedermüller nemcsak emiatt került a sajtó látókörébe, hanem amiatt is, mert ő is helyzetbe hozta a baloldali parkolási maffia királyát, Kupper Andrást. De egy másik elítélt figura, Czeglédy Csaba ügyvédi irodáját is busás megbízással jutalmazta, hiszen csak az idei évre mintegy 50 millió forinttal bízták meg az egyébként felfüggesztett ügyvéd irodáját.