"A Fidesz 12 év kormányzás után is érti az embereket, és az emberek is értik a Fideszt"

"Orbán Viktor világossá tette, hogy mi a következő 10 év feladata. Ezt azonban már egy ideje sokan tudják. A keret megépült, a feltételek adottak. Ideje magunkon is javítani, egy kicsit mindenkinek jobban kell melóznia, hogy ennél is jobb legyen. Még képzettebbek és még jobbak kell legyünk." Véleménycikkünk a miniszterelnök vasárnapi beszédéről, amire a teljes ellenzék kiakadt.

Orbán Viktor akkora beszédet mondott a Fidesz kongresszusán, hogy az ellenzéki politikusoknak nem maradt más lehetőségük a frusztrációjuk levezetésére, mint hogy összefogásban verjék el Márki-Zay gyermekeit.

Az első gondolatom az volt, hogy a baloldali politikusok miért hiányolják a miniszterelnöki vitákat? Nem elég nekik a választás estéjén elszenvedett blamázs, hiányzik nekik egy ilyen megszégyenülés is?

Pártállástól függetlenül mindenkit arra kérek, hogy gondoljon bele Orbán Viktor helyzetébe, aki tizenkét éve az ország miniszterelnöke. Ebben a minőségében vezető politikusokkal tárgyal a világ minden pontján, az ország és a nemzet sorsát érintő nagy jelentőségű kérdésekben hoz döntéseket. Hetente többet is. Emellett Európa jövőjét befolyásoló politikai viták, szövetségek, háttéralkuk aktív résztvevője.

Most képzeljük el a bárgyú tekintetű Jakab Pétert, a férfitestű Dobrev Klárát, a saját pártja által is alkalmatlannak tartott Fekete Győr Andrást és a koherens szöveget egyedül megfogalmazni képtelen Márki-Zay Pétert ebben a pozícióban. Ezek a figurák még az ellenzéki választók egy része szerint is komolyan vehetetlenek. Mégis azt szeretnék, ha megmérkőzhetnének Orbán Viktorral egy politikai vitában.

Majd ha valamelyik felnő az O.V. szintre, és a magyarságot érintő valós kérdésekben vitaképesnek mutatkozik, akkor adja le a portán az önéletrajzát. Értesíteni fogják.

És mire ez az egészséges magabiztosság a nemzeti térfélen? A beteljesült ígéretek eredményeik, ez a titka az egésznek. Nem szabad becsapni a választókat és akkor nem kell nagyon izgulni a választások előtt. Ez az oka annak, hogy:

Az elmúlt 33 évben a magyarok nagyobb számban szavaztak nekünk bizalmat, mint bármelyik más pártnak Magyarország parlamentáris történetében.

Pillanatkép a Fidesz kongresszusáról. Forrás: Facebook
Pillanatkép a Fidesz kongresszusáról. Forrás: Facebook

A Fidesz elnöke volt olyan szíves és csokorba szedte a legfontosabb ígéreteiket, amelyek teljesültek az elmúlt 12 év alatt.

  • 1 millió munkahely (közben sokkal több is létrejött);
  • nem lettünk adósrabszolgák;
  • helyreállítottuk a közrendet és a közbiztonságot;
  • megvédtük a nyugdíjasokat és a nyugdíjak értékét;
  • a középpontba a családokat állítottuk, mivel, ha nincs gyermek, nincs jövő;
  • visszaadtuk Budapest régi fényét, mert a világ magyarságának kell egy város, a nemzet fővárosa, amelyre mindannyian büszkék lehetnek, amely minden magyaré, bárhol éljen is a nagyvilágban;
  • megmentettük a szocialisták által halálra ítélt falvakat és visszaadtuk az életerejüket;
  • dűlőre jutottunk a romákkal, a cigányokkal, kimentettük őket a reménytelen, beszorult, segélyből tengetett élethelyzetükből és életfelfogásukból;
  • megtartottuk az elszakított magyar közösségeinket, fittyet hányva a határokra újraegyesítettük a nemzetet;
  • nem leszünk gyarmat, Brüsszelben nem leszünk alattvalók, mindig kiállunk a magyarok érdekeiért.

Vállalták és teljesítették. Betartották a szavukat. Ez az erkölcsi fedezete annak, hogy most újra bizalmat kérjenek a magyaroktól.

És ami a legfontosabb. A magyar kormány legfontosabb szövetségese a valóság. Az emberek valós problémáival foglalkoznak, arra reflektálnak, figyelembe veszik a realitásokat.

A Fidesz érti az embereket és az emberek érthető üzeneteket kapnak a Fidesztől. Orbán Viktor világossá tette, hogy mi a következő 10 év feladata. Ezt azonban már egy ideje sokan érzik a zsigereikben. A keret megépült, a feltételek adottak. Ideje magunkon is javítani, egy kicsit mindenkinek jobban kell melóznia, hogy ennél is jobb legyen. Még képzettebbek és még jobbak kell legyünk. 

A Fidesz kínálata ezzel összefüggésben: teperj, mi pedig biztosítjuk a lehetőséget, hogy az erőfeszítéseidből siker legyen. Ha tanulni akarsz, lesz lehetőség, ha tovább akarod képezni magad, lesz rá módod, ha házat és földet akarsz, adunk hozzá segítséget. Ez még akkor is vonzó ajánlat, ha az ember nem jobboldali és alapvető világnézeti kérdésekben szemben áll a Fidesszel.

Közben az ellenzék hagymázas lázálmokból született ideológiák szerint politizál. Most az LMBTQ, BLM kettőse a népszerű a köreikben, de bármikor készek újítani, és felülni az aktuális hullámra. A magyar emberek szempontjai a legkevésbé sem számítanak. Így azonban nehéz lesz választást nyerni. Ezt az ellenzék pártjai is érzik.

Ezért nyúltak vissza az olyan „szakértőkhöz”, mint Komáromi Zoltán, Bojár Gábor és a többi jómadár: ami többet igényel a televíziós szereplésénél és a szivárványos zászló lengetésnél, azt valaki csinálja meg helyettük. Jól, rosszul, tök mindegy, le lehessen adni egy adag kinyomtatott papírt, hogy ez a programunk. Írta: szakértői csapat.