A DK-s Kiss Lászlóék bohózata Óbudán: Elkészült az új Szentlélek tér GECIRONDA látványterve!

Ezek még rajzolni is csak GECIRONDÁT tudnak

Én nem tudom, gyerekek. Mindig kivoltam az örök elégedetlenkedő, aknamunkálkodó ellenzékiekre, akik folyton csak fikáznak mindent és bármit, amit átad a kormány meg az önkormányzat - főleg, mert nem az érdek nélküli értékítélet, hanem a sima ellenzéki gáncsoskodás, kisemberi puffogás és vesztes mentalitás jellemzi őket. Mi legyünk nagyvonalúak.

Na de legalább tudjunk röhögni a gyurcsányista óbudai önkormányzaton! Mert ami szar, az szar - a humor pedig baloldali, mint az közismert.

Mindenki látta már, hogy DK-s "vidéken született" Dr. Kiss László milyen látványos javulást hozott a kerületbe az utóbbi másfél évben (semmilyet), hiszen még a Flórián térre is személyesen szállt ki, hogy ellenőrizze a sövénynyíró brigádot!

kapcsolódó

Nos, itt jön az újabb sikersztori. Ugye mindenkinek megvan az internet népe, ahogy anno EB-pályázatainkon röhögött (igaz, akkor MSZP-kormány volt pont, és tényleg csak makettekben tudtak bármit alkotni, és tényleg nem mi kaptuk a rendezési jogot, meg ki se jutottunk - akkor még), de a Duna Aréna is mindig megkapta a magáét, hogy nem erről volt szó.

Hát, ha akkor a Szentlélek térnél mi legyen? Én most annak szurkolok, hogy tényleg ne erről legyen szó.

Mert hogy néz ez már ki? Mi ez?

  • Bódék elbontása: OK, nem fognak hiányozni.
  • "A lejáró szerződések helyébe új, a mai kor igényeinek megfelelő és a műemléki környezethez illő területhasználati szerződést kössön": OK, itt nem sír senki a kisemmizett, ellehetetlenített vállalkozókért? Ezt már nem a Mészáros veszi el?
  • Minőségi Óbudáért Konzorcium: ez micsoda, kik ezek? Egyetlen referenciájuk ez a látványterv eddig. Remélem, nem haveri cég! Hiszen a mutyi az fideszes privilégium. Mindenesetre az internet hallgat róluk, semmi referencia - egyedül ez az egy, azonnal győztes pályázat. Nem semmi teljesítmény!
  • Bringás reggelik: OK, biztos ez a legfontosabb - jöjjenek még rovarhotelek, ivókutak is! De zavarni nem fognak, ez tény.
  • Nyilvános vécé: OK, ha nem úgy fog kinézni, mint a Moszkva tér felújítása három virágládával Horváth Csaba alatt, meg Gyurcsány képzelt vasútépítései 2006 után (sehogy).
  • Hol vannak a fák? -Hallhattuk 2010 óta folyamatosan az álszent jajveszékelést, hogy 2019 után személyesen vágják ki mindet. Amúgy a Szentlélek térről mindenki tudja, hogy forgalmas buszvégállomás és közlekedési csomópont az Árpád híd lábánál, nem tanácsos oda erdőt telepíteni (ahogy a Széll Kálmán térre sem). Éppen ezért részemről a közösségi találkozóhely meg kiülős-teraszos agymenések (grilles reggeliző, anyám!) se tűnnek jó ötletnek az alapjáraton pöfögő buszoktól 10 méterre, de hajrá. Csak kötelező ne legyen. Miért nem rögtön a Szentendrei útra tervezitek?

Forrás: obuda.hu

Szóval rendben - a végállomásokon terpeszkedő, ocsmány furnérlemez-bódé-irányítótornyokkal szemben tényleg bármi jobb: ld. Bécsi út, Bogdáni út, Szentlélek tér. Abszolút adom: volna még mit bontani - még a beton-térkő se zavar, sőt. Kiirtani, eltaposni, ledózerolni, felégetni.

De könyörgöm, ha valaki ilyet rajzol, az vajon milyet fog építeni? Hogy néz ez már ki? Mi ez, Commodore 64, Sinclair Spectrum, AT 486, videókártya van? Szűrőnek rátettetek valami óbudai kékfestős filtert?

-Ezt a 15 éves unokaöcsém megcsinálja húszezerért (és tényleg megcsinálta húszezerért, ahogy látom).

Csak reménykedni tudunk, hogy ezúttal a végeredmény lesz majd szebb...

Apropó: Harrer sétány, Krúdy-negyed, Kiskorona utca, Promenád II. ütem, Mocsáros, Flórián téri park és aluljáró - ezekkel vajon mi lesz, semmi? Elvette az Orbán? Vagy eddig tartott létrehozni a Konzorciumot?