A DK nagyon komoly szakértői csoportot hozott létre a XI. kerületben - A fizetések már elég komolyak

A Gyurcsány-párt teljesen komolyan gondolja, hogy amennyiben az összefogás győz jövő áprilisban, akkor a DK valóban nekikezd az egészségügy átalakításának. A párt mintakerületében, Újbudán már javában formálódik egy szakmai csapat, akik azonnal munkához kezdenek, amint alkalmuk adódik erre. 

Az elhatározás komolyságát bizonyítja, hogy nemrég egy újabb kifutó szériás egészségügyi szakembert igazoltak le a kerületbe:

Újbuda ugyanis évi több millió forintot ad Kökény Mihálynak, a Horn és a Medgyessy - kormányok volt egészségügyi miniszterének. Már több, mint egy éve van szerződéses megbízásban a XI. kerülettel, de csak most vált nyilvánossá a hír, miután valaki közérdekű adatigénylésben kérte ki a jó hír bizonyítékát.

Kökény Mihály
Kökény Mihály Forrás: Wikipédia

Kökény Mihály állítólag egészségügyi tanácsokat ad a kerületnek. Kissé drágán, de hát ami megéri, az megéri!

Az eddigi ismereteink szerint Kökény Mihály három tanácsadói szerződét kötött az önkormányzattal:

  • 2020.04.01 – 2021.01.31. 3.600.000 Ft-os tanácsadás.
  • 2021.02.01 – 2021.03.31. 400. 000 Ft-os tanácsadás.
  • 2021.04.01. – 2021.12.31. 1. 800. 000 Ft-os tanácsadás.

Összesen tehát 5 millió 800 ezer forintnyi megbízást kapott Kökény.

 

Remélem, hogy a szerződésben konkrétan szerepel, hogy milyen jellegű tanácsokat várnak Kökénytől, és ennek írásos nyoma is van. Kicsit drágállnám, ha ennyi pénzért az férne bele, hogy László Imrének több testmozgást és egészségesebb étkezést írna elő.

Tessék sokat mozogni és sok zöldséget enni! Evés előtt moss kezet! 400.000 lesz szíves!”

De mi van, ha itt most a szokástól eltérően nem egy faék egyszerűségű kifizetőhely működését láthatjuk papírokon, mi van, ha Kökény valóban az egészségügy átalakítását tervezi Lászlóval közösen?

A kérdésre László Imre maga adta meg a választ, amikor nemrég az ATV stúdiójában arról beszélt, hogy saját szakmai véleménye szerint kórházbezárásokra lenne szükség:

„Magyarországon jelen tudomásom szerint 164 fekvőbeteg-gyógyintézet van. Ez nagyon sok, ez indokolatlanul sok… 90-100 kórház nagyon biztonsággal, magas szakmai színvonalon el tudja látni az országot.” – mondta el dr. László Imre katonaorvos, a DK egészségügyi kabinetjének a vezetője. Egykori kórházigazgató.

A Demokratikus Koalíció egészségügyi szakembere szerint 60-70 kórházat kellene bezárni a jövőben, az összes fekvőbeteg ellátásért felelős intézet 45 százalékát. És a maga módján van benne logika:

Ha nincs kórház, baj sem lehet vele, ha nincs egészségügyi ellátás, akkor nem lehet panasz annak minőségére sem!

Ezek tényleg átalakítják majd az egészségügyet. Néhány jól képzett, nyugatos fő összeadta a tudását és rájöttek, hogy be kell zárni a magyarországi kórházak felét. Minden pénzt megérnek ezek az egészségügyi szakértők. Korszakalkotó megoldás!

Vagyis nem annyira korszakalkotó, mivel ilyen korszak már volt. Viszont már olyan régen, hogy a választói memória sugarán kívül kerül mindaz, amit ugyan ezek az emberek tettek a magyar egészségüggyel 2010-es kormányváltás előtt.

László Imre jelenlegi pártbéli főnökének nevéhez fűződik a Schöpf-Merei Kórház, az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet és a Svábhegyi Állami Gyermekgyógyintézet bezárása is.

Persze Kökény Mihály is tagja volt annak a csapatnak is, akiket 2010-ben lecserélt az ország.

De most visszatért, és most még eltökéltebben hisz a „reformok” sikerében, mint korábban bármikor.

Emlékezetes, hogy nemrég a miniszterelnöki sajtótájékoztatón az egyik ellenzéki televízió munkatársa a kórházi ágyak leépítését kérte számon a miniszterelnökön, miközben a kormány előtt nincs ilyen terv.

Ugyanez a televízió egyetlen kellemetlen kérdést sem tesz majd fel Gyurcsánynak az egészségüggyel kapcsolatban.

Kökény, Komáromi és László: összeállt a komcsi csapat

Érdemes tudni, hogy a XI. kerületben dolgozik a Szent Kristóf szakrendelőben Komáromi Zoltán, DK-s háziorvos is. Komáromi azzal szerzett elévülhetetlen érdemeket, hogy megpróbálta az embereket lebeszélni a keleti vakcinákról. Igen, ez a jól képzett szakember volt az, aki kijelentette, hogy a keleti vakcináknál még a fertőzés is jobb.

Kökény, Komáromi, és a Mengelét Mandelával összekeverő László Imre alkotja a DK egészségügyi élcsapatát. Kifogástalan szakemberek, örüljünk, hogy ők nem mentek nyugaton hasznosítani a képességeiket!

Az ilyen színvonalú tudás itthon tartása azonban pénzbe kerül.

A DK egészségügyi kabinetje ugyanis nem csak szakmailag, de anyagilag is folyamatosan erősödik. Hála ezért a bőkezű önkormányzati szerződéseknek. Czeglédy Csaba ügyvédi irodájának hihetetlen sikerszériája immár évek óta tart, és egyszerre több helyszínen.

Mintha az ember egyszerre nyerné meg az ötös, a hatos, és a skandináv lottót, meg néhány nagyértékű kaparóst is. Minden héten!

A László Imre vezette önkormányzat még mindig és továbbra is több tízmilliós szerződéseket Czeglédy Ügyvédi Irodájával.

Több mint 20 millió megbízás Czeglédy irodájának

Czeglédy ügyvédi irodája a személyiségi jogi képviseletre az elmúlt két évben több mint 20 millió forintnyi megbízási díjat kapott.

 

 

Bár Czeglédy doktor nem betegeket gyógyít, hanem az önkormányzat egyik szerződött ügyvédje, azonban a doktor az doktor. A DK nem tesz különbséget a doktorok között, Czeglédy Csaba is megérdemli, hogy vagyonokat vihessen haza. Hiszen doktor!