A csicskapárt volt elnöke szerint volt pártja csicskapárt

Jakab Péter olyat nyilatkozott, amilyet még Vona Gábor sem mert

Érdekes irányba fordult Jakab Péter, miután ország-világ előtt beismerte a hónapok óta mindenki számára nyilvánvaló tényt: első, valódi családja után politikai közösségét is eldobta, Gyöngyösi Márton Jobbik elnök szerint mindkettőt ugyanazon ok miatt:

a mamuszos hancúrpajtás „tanácsadó-kabinetfőnök” kishölgy elhitette vele, hogy mindenki hülye, csak ő helikopter. Méghozzá erőtől duzzadó, okos, férfias, különleges helikopter.

Peti bohóc várhatóan korábbi cirkuszi társulata nélkül is folytatja közepesen szórakoztató, átlagon felül idegesítő, de összességében tényleges hatás és a társadalomra való ártalmas befolyásolás veszélye nélküli produkcióját. Vona Gábortól egy megroggyant, hitelét vesztett, de a mai állapotához képest mindenképpen ereje teljében lévő pártot vett át, így nem meglepő, hogy nincs nagy rutinja a semmiből építkezésben.

Forrás: Facebook/Jakab Péter

Szabadságot, korlátozás nélküli politikai mozgásteret kívánt, most megkapta. A Jobbik már nem, Gyurcsány még nem áll mögötte teljes mellszélességgel, hogy pénzt, paripát, fegyvert szolgáltasson az emberkedős műparasztos/műprolis (mikor mit tanácsol neki a mamuszos zseni…) egyszemélyes vándorcirkusz-showhoz.

Kénytelen tehát saját neveletlen, erőszakos stílusára építkezve helyet könyökölni magának az ellenzékben.

Ennek pedig első és legnyilvánvalóbb lépése korábbi pártjába visszaköpködni. Biztos ismeri az Olvasó azt az embertípust, aki évek óta azért ül egyedül a kocsmában minden este egy hatszemélyes asztalnál, mert mindenki undorodik, ahogy italozás közben volt feleségéről minden mocskos hálószobatitkot és ürítési szokást könyörtelen részletességgel mesél el, csak hogy visszavágjon neki, amiért a házasságuk zátonyra futott.

Még azok is fintorognak ettől az úriemberhez méltatlan, kicsinyes aljasságtól, akik amúgy mélyen megvetették a valóban nem rokonszenves exfeleséget rossz természete miatt.

Jakab Péter önálló ellenzéki létének első manőverét Orbán Viktortól tanulta. Nem nagyjából, majdnem szóról szóra.

Csicskapártot csináltak a Jobbikból

(Miniszterelnök Úr, Parlament, 2017. március)

Közlemény A Jobbik mára a Fidesz csicskapártja lett.

(J. Péter egyedülálló politikus, a nevezett csicskapárt volt elnöke, 2022 augusztus)

Emlékeztetőként azért érdemes feleleveníteni az immár két ciklussal ezelőtti időszakot, mikor az egykori büszke, független, nemzeti radikális párt először adta fel saját szuverenitását a hatalom megszerzése érdekében. A Jobbik első gazdája ugyanis nem Gyurcsány, hanem Simicska Lajos volt, aki a mai ellenzékhez hasonlóan bármi áron igyekezett megbuktatni a kormányt, tekintet nélkül arra, milyen sors várt volna siker esetén Magyarországra.

Peti bohóc azonban csak a szóhasználatot tanulta el, a helyzetértékelésre való képességet láthatóan nem sikerült utánoznia.

A Jobbik ugyanis mára már csicskaként sem kell senkinek. A régi kisnyilas keménymag egy része ugyanis láthatóan nehezebben kontrollálható a baloldali birkanyáj terelgetése közben, mint ahogy Don Gyurleone szeretné…elegendő lehetett megígérni Jakabnak, hogy ha hoz magával pár százalékot a Jobbiktól, biztos otthona lesz a DK holdudvarában.

A bukott frakcióvezetőnek ezúton üzenjük: A Jobbik valóban csicska volt, mára senkik lettek. De aggodalomra semmi ok, lehet ő még újra egy újabb csicskapárt elnöke. Ha Ferenc mester is úgy akarja.