A Coca-cola szerint az alkalmazottainak "kevésbé kellene fehérnek lenni"

És ezt az arcukba is mondta.

Ahogy az a járvány következtében immár megszokott, a multicégek online elérhető tréningekkel bombázzák alkalmazottaikat. Ezek többnyire nem adatbáziskezelésről szóló, esetleg a hatékony időbeosztást elősegítő hasznos oktatási modulok, hanem természetesen érzékenyítő tréningek, amik vagy kötelezők mindenkinek, vagy az „erősen ajánlott” kategóriába tartoznak.

Forrás: AFP

Egy ilyen erősen ajánlott Diversity & Inclusion (Sokszínűség és befogadás) jellegű trénigen vetítették le a Coca-cola dolgozóinak azt a diát, amelyen felszólították őket arra, hogy legyenek „kevésbé fehérek”, azaz:

  • Legyenek kevésbé elnyomók
  • Legyenek kevésbé arrogánsak
  • Legyenek kevésbé magabiztosak
  • Legyenek kevésbé defenzívek
  • Legyenek kevésbé műveletlenek
  • Legyenek sokkal alázatosak
  • Hallgassanak
  • Higgyenek
  • Hagyjanak fel az érzéketlenséggel
  • Valamint hagyjanak fel a fehér szolidaritással

Forrás: New York Post

Ha ez nem lenne már elég kirekesztő a fehér bőrszínű emberekkel szemben, teljesen ráhúz egy szerepet az egész rasszra. Méghogy „Szállj szembe a rasszizmussal”, mint ahogy a kurzus eredeti címe sugározza (Confront Racism)! A kólás alkalmazottaknak szó nélkül kellett tűrnie, hogy ilyen demagóg és ostoba sztereotípiákkal látják el őket.

Forrás: New York Post

Bár a hazánkban irodaházakat működtető multicégek itt még nem tartanak szerencsére, viszont itt is egymásra licitálva halmozzák el irodistáikat mindenféle felesleges érzékenyítő tréningekkel.

A képmutatás jegyében végig kell unatkozni olyan kurzusokat, amelyek a homoszexuális emberek, a különböző rasszok, biológiai és/vagy társadalmi nemek elfogadásáról szólnak, de olyanok is akadnak, amik a testi vagy értelmi fogyatékossággal rendelkező kollégákról, esetleg „mezei” embertársainkról szólnak.

Szép dolog ez természetesen, ha nem lenne mindegyik cég szemforgatóan hipokrita és demagóg. Nem tudni, ezek miért relevánsak bárkinek, hiszen jobbára az emberek dolgozni járnak a munkahelyükre, és mindenki elég idős már ahhoz, hogy eldöntse, mit is gondol a világról. Persze rá lehet fogni, hogy a multik afféle közösséget szerveznek és a zászlajuk alatt hasonló gondolkodású embereket szeretnének látni, és erre készek anyagiakat is áldozni. Valójában a helyzet az, hogy a piacon megfigyelhető jóemberkedési versenyt szeretnék megnyerni, hiszen az effajta képmutatás főleg a fiatalabb generációnak elsőrangú hívószó lehet a minél modernebb csilli-villi irodaházak és a presztízs mellett.

Ugyanis a multiknak semmi nem jelenthet akkora kielégülést, mint amikor egymástól happolhatják el a legjobb dolgozókat. Persze a hasonló hülyeségekre fordított pénzeket akár ki is fizethetnék az alkalmazottaknak. De erre valószínűleg még nem gondoltak soha.