A Becker-ügy margójára, avagy nagyon-nagy a baj!

Nehéz lenne megmondani, hogy ki a legellenszenvesebb újságíró a WMN.hu szerkesztőségében. Csepelyi Adrienn azonban a napokban végérvényesen is bejelentkezett a Bede Márton-vándorserlegért. Az elsősorban futballban és operában utazó kishölgy ugyanis hazai viszonylatban szinte egyedülálló módon nyilatkozott Boris Becker-ügyben.

Mondhatnánk, hogy lerágott csont, meg hogy irreleváns, mégis ijesztő, hogy a nyugati világ elmebajai ilyen sebességgel ömlenek a magyar közéletbe is. Eddig a szélsőséges feminácikat inkább külföldről ismertük, hülyeségeiken elsősorban jókat kuncogtunk, azonban amikor már ékes anyanyelvünkön is olvasható mindez, az emberben megáll az ütő.

Az alapsztorit jól ismerjük: Boris Becker szerint Fucsovics Márton teniszező kedvese, Böszörményi Anett CSINOS. Csepelyi Adrienn szerint viszont Boris Becker egy füttyögő építőmunkás.

A WMN.hu cikke szerint a fiatal hölgy külsejére tett megjegyzés elsősorban azért aggályos, mert nem volt szakmailag releváns a közvetítés során szakkommentátorként közreműködő korábbi klasszis szájából.

Persze pár nappal később egy szintén WMN-es cikkben az általuk amolyan „női melósként” aposztrofált három, építőipari restaurátorként dolgozó lány történetére hegyezték ki, mennyire csinosak és nőiesek egy ilyen hivatáshoz.

Hogy mi számít szakmainak, vagy mi számít egy teniszmeccs során relevánsnak, nem mi fogjuk eldönteni. De a kérdés felmerül, hogy mennyire szakmai vagy releváns egy focimeccs közben szivárványos csapatkapitányi karszalagot viselni, multis szivárványos logókat, hirdetéseket mutogatni a futófényeken, szivárványos labdát szivárványos kisautón a kezdőkörbe navigálni, esetleg szivárványos zászlót lobogtató félhülye idiótát a magyar Himnusz éneklése közben szándékosan beengedni a pályára. Ezek például nem zavartak senkit a nemzeti oldalon kívül.

A versenyző és / vagy párjának kinézete valóban nem tartozik szorosan egy sporteseményhez, viszont mondjuk Hajdú B. István közismert szórakoztató sztorizgatásai nélkül sokkal szürkébbek és élvezhetetlenek lennének a közvetítések.

A játékosok neveinek ismétlésén, vagy a mérkőzések során a pályán történtek ismertetésén kívül is van élet. Hogy ezeken kívül mi hangzik el, az teszi a kommentátort szakmája legjobbjává vagy épp legrosszabbjává. Becker is ezzel a kis szösszenettel próbálta színesebbé tenni a labda ide-oda ütögetésének kommentálását. Tette mindezt a legnagyobb tisztelettel, megemlítve a magyar nőkkel kapcsolatos legismertebb sztereotípiát, valamint Fucsovics menyasszonyának csinosságát.

Szerencsére, azonban mindezt a WMN.hu Facebook-oldalának kommentelői is hasonlóan látják, hiszen amit Csepelyi Adrienn a saját olvasói bázisától kapott, nem tette zsebre. Többek szerint abszolút túlzás Beckert és az általa elejtett bókot ilyen szinten kikezdeni. Elképesztő, hogy egy ilyen hangnemben íródott cikket kiengedtek a szerkesztők.

Tulajdonképpen azt akarják velünk elhitetni, hogy olyan világ jön, ahol szexista, soviniszta dolog lesz egy hölgy csomagjait cipelni, előre engedni az ajtóban, esetleg meghívni egy italra. Rossz hírem van:

a normalitást és a jómodort nem olyan könnyű kiirtani.