A baloldali politikusok sosem mondták el annyiszor, hogy nyerni fognak, mint a mostani választás előtt

Alázat, óvatosság, szerénység, tisztelet: 0.

Örök törvény, hogy a futballista és a fideszes blogger babonás ember:

  • veretlen/győztes sorozat esetén nem cserél mezt, és
  • nem szereti előre elkiabálni a győzelmet.

Aztán valahogy a túloldalon – tudjátok, a szoclib oldalon – úgy mennek neki a dolgoknak, hogy a babonát a másik irányból fogják meg.

Ők bizony addig sulykolják és mondják ki tényként a vágyaikat, amíg ijesztő jóslatuk be nem jön. Nézzünk néhány példát, elsőként jöjjön régi kedvencünk, Karácsony Gergely!

2018: 2018-tól én leszek Magyarország miniszterelnöke.
2020: Nem indulok az előválasztáson. A jelenlegi megbízatásommal óriási feladatot kaptam, és Budapestre szeretnék koncentrálni.
2021 március: Dehogy akarok én miniszterelnök lenni!
2021. szeptember: Én tényleg miniszterelnöknek készülök, és nem akarok egy őszödi beszéddel kezdeni.

És akkor a rosszízű villamosos képes beszédet még ide se hoztam, annyira kellemetlen az egész. Példának viszont kiváló: hatalmas magabiztossággal, megmásíthatatlan tényként kell mindent kimondani – semmi esetlegesség meg „ha”. Úgy lesz, és kész!

Ha meg mégsem jön be, akkor majd elmondja mátrixosan, hogy „azt mondtam, amit akkor hallanotok kellett”.

kapcsolódó

Szabó Tímea és csapata se ismeri a feltételes módot

Az idézetek Szabóék óbudai kampánynyitójából származnak. Jó, a választókerületben valóban ő az esélyes jelölt, de ugye a csodák sem csak egy irányba működnek. Na mindegy, őket ez nem érdekli.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Barabás Richárd: Bemutatom Szabó Tímeát, aki jelenleg is országgyűlési képviselő, és a következő ciklusban is az LESZ.
Dr. Kiss László: A jelenlegi – néhány napig még – ellenzék...
Karácsony Gergely: Még fantasztikusabb képviselő lesz kormányoldali képviselőként Szabó Tímea!
Szabó Tímea: Meg fogjuk nyerni ezt a választást.

De lépjünk túl az erőszakos Szabón, unalmas is. Nézzük a többieket, mert önbizalomban és vudumódszerekben nincs hiány.

Márki-Zay Péter se óvatoskodik:

Persze jogosan nagy az arca: sosem nyert közvélemény-kutatást (kivéve azt, amire hivatkozva Karácsonyt visszaléptette), de mégis minden választást megnyert. Nos, hátha pont most szakad meg ez a tényleg figyelemre méltó sorozat – de ki tudja.

Végigcsinálom, és győzni fogunk.
Forrás: Konta/Kozma Zsuzsi
Eldöntöttem, hogy győzni fogunk!

Dobrev Klára és a többiek sem bánnának velünk kesztyűs kézzel:

Dobrev Klára elszámoltatja a fideszes bűnözőket és visszaveszi a lopott vagyonokat! [...] Ahol a kiváltságos kevesek szabadon megtarthatják a sokaktól ellopott közpénzmilliárdokat, ott nincs igazság. És ha nem lesz igazság, nem lesz béke sem. A szívügyem, hogy mindenek előtt igazságot tegyünk és a fideszes bűnözőket elszámoltassuk!  
Dobrev Klára: Visszaadjuk nektek, amit elloptak tőletek!
Forrás: MTI/Mohai Balázs
Burány Sándor (MSZP): A kormányváltás után a Fidesz által ellopott vagyont visszaadjuk a nemzetnek!
Fekete-Győr András (Momentum): A Fidesz el fogja veszíteni ezt a választást úgy, hogy az egy az egy elleni küzdelemről lesz szó, ezt az önkormányzati választások bebizonyították, ez semennyire sem éri meg nekik... [...] Látva azokat a botrányokat, amikbe a Fidesz belecsúszik most már napról napra, Demeter Szilárdra gondolok vagy éppen Szájer Józsefre, ennek a kormányzásnak vége lesz 2022-ben... [...] és végre mindenki egy normális, becsületes, tisztességes politikai vezetésre vágyik, és ez az, amit mi az ellenzéki partnereinkkel meg fogunk adni.
Forrás: YouTube/Partizán
Gyurcsány Ferenc (DK): Amilyen az Adjon Isten, olyan lesz a fogadj Isten. Ezek nem finnyásak. Vidnyánszky Attila lett a Színművészeti ura. Kultúrharc a javából. Pusztuljon a nyitott, szabad művészet és kultúra! Jöjjenek a pártkatonák!  Lehet így is.  Most nincs mit tenni. Készülni kell.  Vidnyánszky és társai addig maradnak, amíg Orbán. Utána buknak. Sőt! Minden értelemben földönfutók lesznek. Nem lesz árokbetemetés. Zárójel lesz. Levegőtlen világ azoknak, akik megölték a magyar szabadságot. Így van ez rendjén. Higgadtan, racionálisan, szárazon. Akik meg még egyensúlyoznak: ideje magatokra találni, felébredni, élni! Vagy küzdtök a hazaért, vagy cinkosok lesztek. Vagy-vagy.
Forrás: PS

És persze a legszebb, a klasszikus maradjon a legvégére a szeretet nyelvén beszélő Ferenc testvértől:

kapcsolódó

Magukat is el fogják vinni. Nem is olyan soká. Egy év múlva, másfél év múlva, mert maguk nem megvédték a magyarokat, hanem hozzájárultak ahhoz, hogy százak halljanak meg, és ezért maguk lesznek a felelősek. És mi ezt a felelősséget számon fogjuk kérni. Tudják, mikor? Amikor győzünk. És tudják, mikor fogunk győzni? Jövőre. És maguknak nem lesz kegyelem. Szeretném mondani: viszontlátásra!

Szurkolói nyelven már csak  egyet fűzhetünk hozzá mindehhez:

Kedves Anglia, Olaszország és Németország! Meg lesztek baszva, mi leszünk a világbajnokok. Üdv, a magyar válogatott szurkolói.

De azért esetleg előbb illene a meccseket lejátszani, meg elmenni választani, nem?