A baloldali véleménydiktatúra hajnala

YouTube: cenzúra és hamisítás

Újra szabad szelek fújnak Washington D.C. felől! Az antidemokratikus ámokfutás véget ért, a szavazók óriási többsége ajtót mutatott a bunkó Trumplinak. Az Egyesült Államok visszairatkozott az úgynevezett Normális Országok Klubjába, ahol mindenkit tisztelnek és elfogadnak.

Kivéve persze a tech-óriáscégek.

A Twitter-elnökről kiszivárgott videófelvétel tanúsága szerint a második gyermekkorát élő, frissen beiktatott Joe bácsi és ápolója, Kamala nővér mögött igen komoly „erkölcsi” támogatóként vonulnak fel a közösségi médiumok.

Nem csinálnak titkot belőle, hogy az általuk ellenszenvesnek veszélyesnek minősített tartalmak cenzúrázása, a visszaeső gondolatbűnözők hozzáférésének tiltása az eddigiekhez képest új szintre lép.

Ahogy Biden is az elmúlt négy év munkájának azonnali rombolásával kezdte sajátját, szövetségesei sem tétlenkedtek.

A tech-óriás Google videómegosztó felülete, a YouTube mindjárt az elnök hivatalba lépése után odacsapott a valóságnak és a szólásszabadságnak.

A szokásjog szerint a Fehér Ház felületeit a mindenkori hivatalban lévő adminisztráció felügyeli, akiknek az elnöki beiktatási ceremónia, első rendeletek aláírása, sajtótájékoztatók, és egyéb videókhoz megdöbbentő számú negatív vélemény és reakció érkezett. Valószínűleg olyan számú komment érkezett, amit a közösségi médiás asszisztensek váltott műszakban sem voltak képesek hatékonyan eltávolítani.

A teljesség igénye nélkül néhány átlag amerikai szavazó véleménye:

  • „Szó szerint meg sem tud szólalni jegyzetek, vagy kivetítő segítsége nélkül”
  • „Még lehet kommentelni? Valaki holnap ezért repülni fog…”
  • „Kétszer annyi negatív komment? Nem rossz az amerikai történelem legnépszerűbb elnökétől. Az egész világ láthatja, hogy az amerikai, vagy akár a világtörténelem egyik legkevésbé legitim kormányzata ez…”
  • „A Föld legerősebb hatalma egy szenilis vénember kezében…”

 

A YouTube felületén a tartalmak értékelését fel-vagy lefelé mutató hüvelykujjas reakcióval értékelheti a felhasználó. Szembetűnő, milyen nagy többségben van az összes tartalomnál a negatív reakció.

 

A szólásszabadság iránt elkötelezett demokratáktól az ő safe space-ükből kilógó vélemények törlése, tiltása visszás és nevetséges, de sem újdonságnak, sem meglepőnek nem mondhatjuk.

Az úgynevezett tiszta és szabályos választásokat követő gyűlölethullámot sem látni, sem kezelni nem képes demokraták végül lekapcsolták a kommenteket, ahogy egy tisztességes Közép-ázsiai rendszerben szokás.

(Olvasóink figyelmébe ajánljuk az ellenvéleményeket nem tűrő, félázsiai diktátor Orbán Viktor Facebookját, ahol szabadon virágzik a liberális gyűlölet és fenyegetőzés kultúrája szinte minden bejegyzés alatt)

Azonban több kommentelő is felfigyelt egy érdekes jelenségre:

  • „Hány dislike-ot fogtok ma még törölni :D ?”
  • „Mókás, ahogy a YouTube törli a negatív reakciókat”
  • „mi is törölve leszünk, ahogy a dislike-ok :( "  

 

A tartalomkezelő ugyanis a kommentszekciót igen, a reakciókat azonban nem tudja szabályozni.

 

A YouTube a negatív reakciók jelentősé részét törölte, mintha nem is lenne olyan rossz az elnök megítélése. (A beiktatási ceremóniáról szóló videó első körben annyi negatív reakciót kapott, hogy priváttá tették, majd föltették újra, és megpróbálták felpörgetni a pozitív reakciókat - másodszorra sem sikerült - a szerk.)

 

Tehát nemes egyszerűséggel a beiktatás másnapjától elkezdték szolgáltatói szinten hamisítani a valóságot, a Biden-féle adminisztrációval karöltve.

Manipulálják a reakciókat, de úgy tűnik, nem elég hatékonyan ahhoz, hogy eltakarják a valóságot.

A rossz minőségű printscreenekért olvasóink elnézését kérjük, a cikk írása előtt vázlatnak készültek. Szerettünk volna jobb minőségűeket, de addigra a kommentek törölve és tiltva lettek.

Eljött a progresszív aranykor hajnala, a tech-cégek drótján rángatott öregember vezényel, mi pedig tapsolunk, vagy nyomtalanul eltűnünk.