A baloldal figyelmébe: a demagógia ideje lejárt, lassan el kellene kezdeni foglalkozni a tényekkel is

Bognár Zsolt, a Madách Színház színművésze szerint abszolút csúcsteljesítmény a kormánytól, hogy közel 12 év alatt 150 pusztulásra ítélt műemléket újított fel. Az ismert színész a Kontrának írt publicisztikájában arra jutott, hogy ezt fontos lenne tudatosítani a baloldali fejekben és a közvéleményben is. Mindenkit arra kér, hogy mielőtt dönt arról, hogy Orbán vagy Gyurcsány, gondoljon egy pillanatra az ilyen és ehhez hasonló fejlesztésekre.

Fülsértően Zay-os a jobboldali médiatér. Márki-Zay Péter az előválasztási kikelését követően egymás után lökte ki Gyurcsány puttonyából a többi balos aspiránst. Szárnyalásnak hitt zsákban futása közben mohó közlésvággyal állt neki színházi előadás hosszúságú győzelmi öndicshimnuszának és jövőbeli tervei ismertetésének.

A politika evolúciós rendszerében szinte ismeretlen lény létrejöttének vagyunk szem- és fültanúi. A kommunista törzs a DK-é, a ráapplikált vérliberális fej a főnök Gyurcsányé, a szemek a megszűnt, ám reaktiválásra váró SZDSZ-éi, a karokon és azok egyháztagadó, ateista görcsén a kényszeredett demokratikus társutasaik osztoznak.

A templomba járó ,,hívő keresztény” lábak viszont már a hétgyerekes „hittérítőéi”, és a „bal” lába épp most lép rá az általa oly sokra tartott „jobb” lábára, csak még nem észleli a következő pillanatot, az orra bukást.

Nos ilyen lény, ilyen kreálmány a ,,politikai” orvostudomány mai állása szerint elképzelhetetlen, létrejötte esetén létezése az élettel teljességgel összeegyeztethetetlen. Mégis itt áll előttünk, és Márki-Zay névre hallgat. Konzervatívnak vallja magát, ami maximum a konzervig igaz.

Fotó: Mindenki Magyarországa Mozgalom
Fotó: Mindenki Magyarországa Mozgalom

A szivárványos pléhdobozba Gyurcsány ugyanis már jó előre belehelyezte mindazt, amitől Márki-Zay nagybetűs JOBBOLDALISÁGA maximum a balos konzerv csábító ízfokozója lehet. Legyünk tényszerűek. Vagy-vagy. Együtt a kettő nem megy. Szólni kellene az új balos Messiásnak, hogy előbb-utóbb választania kell az irányvonalak közül.

Azt is érdemes rögzíteni, hogy az előválasztási bohózat második fordulójában 100-150 ezer új, fiatal választó tette le a voksát Márki-Zay mellett, amivel lényegében eldöntötték a cicaharcot. Ezeknek a választóknak nem lehet felnyitni a szemét Márki Zay személyének támadásával. Meg kell ismertetni velük a tényeket, ami kizökkentheti őket megalapozatlan és hirtelen jött politikai elköteleződésükből.

Éppen ezért a jobboldalnak unalomig ismételve kellene hangoztatnia a közel 12 éves kormányzás eredményeit.

Folyamatosan azt halljuk a kormányváltásra áhítozó balosainktól, hogy Orbán és „bűnbandája” ellopta a „zemberek” pénzét. Sajnos szép számmal vannak olyanok kis hazánkban, akik tudják az igazságot, látják is az igazságot, ennek ellenére mégis a hazugságot hiszik el. Itt az ideje, hogy a jobboldali véleményformálók ne parttalan vitákban győzködjék a demagógiaszakos ellenlábasaikat. Balosaink dumálni, azt tudnak, viszont abból még sehol nem épültek katedrálisok. Itt az ideje a kormányzati eredmények felsorolásának.

A jobboldalnak minden felületen – pestiesen szólva „ahogy a csövön kifér” – meg kell mutatnia az összebútorozott szivárványosaink szavazóközönségének, hogy a „zemberek” pénzét országunk egész területén szemet gyönyörködtető módon használták és használják fel. 

Terjed egy videó a Youtube-on – jelenleg mindössze 19 000 megtekintésnél jár –, mely az Orbán-kormány időszaka alatt megújult műemlékeinket veszi sorba. 150 megvalósult beruházás szívet melengető eredménye ez: a pusztulásra ítélt épületeink fotója mellett megjelenik az elkészült, újra régi pompájában ragyogó építményeink végeláthatatlan sora. Van két bónusz is, melyek ismertetését a végére hagyom.

A teljesség igénye nélkül: színházak, múzeumok, paloták, várkastélyok, rendházak, kolostorok, kollégiumok, városaink főterei, Budapesten a budai vár Lovardája, a Várkert Bazár, A Mátyás-templom, az Eiffel Műhelyház, a Városligeti Műjégpálya, a Zeneakadémia épülete újult meg. A felsorolás további ismertetésétől hely hiányában eltekintek, de a kilencperces videó minden gyönyörködni vágyónak, valamint a látható tények ellenére kétkedők számára egyaránt kötelező penzum.

Amennyiben a megújult épületeink jelentik a „zemberek” ellopott pénzét, akkor erre igen-igen büszkék lehetünk mindkét oldalon. Az esztétikai élményen és örömön túl, ha számbavesszük, hányféle szakma képviselőinek adtak munkát és lehetőséget ezek a beruházások, és biztosították hosszú időn keresztül maguk és családjaik megélhetését, akkor talán másként fogadjuk a dobrevi demagógiát.

Szeretném kiemelni a szívemnek kedves és a videóban is említett remekművet, Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiáját, amely remélhetőleg generációkról generációkra fogja hirdetni a magyar festészet fejedelmének kiválóságát, magyarságát.

Eredeti szakmámnál, a színművészetnél maradva szeretném megjegyezni, hogy balosaink még a kultúra budapesti fellegvárát, a Nemzeti Színházat sem voltak képesek felépíttetni. Ez szintén az Orbán-kormányzás időszaka alatt vált valóra, ahonnan szégyenszemre Alföldi Róbert igazgatóként üzengethetett saját rendezésű előadásaival a „rettenetes” Orbán-rendszer népnyúzó mivoltáról, természetesen körmönfont módon, az elvárt balos-liberális píszí szerint.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Publicisztikám végére ígértem két olyan bónuszt, amit bár a videó nem tartalmaz, igen jelentős értéket képviselnek.

Nem a balos kormányok sikere, hanem az Orbán-kormány sokéves kitartó munkájának eredménye az ezüst Seuso-kincs megvásárlása és közkinccsé tétele, amellyel származástörténetünk mozaikjának felbecsülhetetlen darabjai kerültek végre magyar tulajdonba.

Ugyanígy elkerülhetetlen annak megemlítése, hogy a balosaink által kiárusított magyar aranykészletet csak most vásárolták vissza. Így hazánknak stabil tartaléka keletkezett egy nem várt ínséges időszak IMF nélküli átvészeléséhez.

Mondhatják balosaink azt is, hogy nem mind arany, ami fénylik. Ennek analógiáján viszont az is igaz, hogy nem mind igaz, amit ők próbálnak elhitetni velünk. Aki teheti, öreg és fiatal, kerekedjen fel, és országjárása során győződjön meg a saját szemével arról, hogy a „zemberek” pénze jó helyre került-e. Akinek meg az a kényelmesebb, tekintse meg a videót, melynek címe  "Ezt tette Orbán a műemlék épületeinkkel!".

Dobrev Klára azt mondta a jelöltválasztási vereségét követő interjújában, hogy „a győzelemhez erő, a vesztéshez egy kicsit még több erő kell”. Fél perccel később viszont kijelentette, hogy „inkább nyertesnek érzem magamat és a DK-t”. Hoppácska! Lássunk a szavai mögé. Ő már tud valamit. Márki-Zay még nem. A választók meg dönthetnek Dobrev megnyilvánulása után: van-e értelme hinni a balos hazugságoknak, az ellopott pénzek meséjének.

Mondjuk ki, Márki-Zay Péter nem szabad ember. Foglya annak a balos polipnak, amelynek a karja szorosan tart mindent és mindenkit maga körül. A 2022-es választás eredménye ennek mérlegelésén is múlik, éppen ezért senki ne legyen rest annak felismerésére, hogy mégiscsak arra az egyetlen kérdésre kell majd válaszolnunk, hogy Orbán vagy Gyurcsány.

A szerző a Madách Színház színművésze