A balliberálisok és a valóság: Mi ott se voltunk, és akkor se úgy, meg ha mégis, nem Én vagyok a hibás!

Csak integettem, az nem én voltam, nem ismerem fel ezt a fiatalembert, ALKALMATLAN VAGYOK az azonosítására, és nem is úgy gondoltuk, meg most amúgy is Orbán Viktort kell legyőznünk. Valósághajlításból nincs hiány a baloldalon, következzenek a legjobb sztorik!

 • Az nem én voltam, az nem ő volt
 • Az én voltam, de nem úgy, és kiragadták a szövegkörnyezetből/mozdulatsorból
 • Ha olyan is voltam, azóta már szembenéztem a múlttal
 • Ha úgy is volt, biztos, hogy nem az Én hibám volt! Leginkább Orbán tehet róla, mert nem adott pénzt
 • Ha mégsem, akkor is olyan ember kell, aki legyőzi a NER-t
 • Fátylat a múltra: most Orbán Viktort és a NER-t kell legyőzni!

És aki kicsit lustább, itt akár be is fejezheti az olvasást (esetleg GOTO 10): elég akár csak néhány Karácsony Gergely-nyilatkozatot meghallgatni, azonnal megkapjuk a balliberális-jobbikos magyarázkodástechnika esszenciáját. Ahol a mai napig hivatkozási alap lehet az összevágott, pont ellenkezőjére torzított tartalmú Lázár János-idézet („akinek nincs semmije, aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér”), ott simán nagyvonalúan túllépnek Lackner Csaba százmilliós hangfelvételén vagy erős kokaingyanúján. De, persze a köteles beszéd óta ezen ne lepődjünk meg.

Ők, akik minden vélt erkölcsi, politikai, emberi értéket mindig olyan szigorúan kérnek számon a nemzeti oldalon, úgy érzik, hogy mivel ők szabadelvűek, ezért RÁJUK (de csakis rájuk) nézve már semmi se kötelező, nekik minden megengedett. 

kapcsolódó

Hát akkor nézzünk egy nagyon is aktuális esetet: nevezetesen a jobbikos ózdi alpolgármester,

Farkas Péter Barnabás nácitisztelgés-gyanúját!

 
 1. Napvilágra kerül a fénykép, amin zsidóellenes falfeliratok előtt tiszteleg egy katowicei múzeumban. Legalábbis nagyon úgy néz ki (mindez 2018-ból, „a már megváltozott” Jobbik képviseletében)
 2. Reagál az ATV-n: nem náci karlendítés volt, hanem egy pillanatfelvétel erről az integető mozdulatról, aljas rágalom belemagyarázni ennek az ellenkezőjét.
 3. Jakab Péter: Eszemben sincs megvonni a támogatásomat! 
 4. Dobrev Klára: Elhiszem a jobbikos jelöltnek, hogy nem kart lendít, csak integet.

Na, itt tartunk most. Elszórtan azért érkeznek kritikák az ellenzéki oldalról, főleg a Momentum és az újságírók részéről, de ennyi, a karaván halad tovább.

A híres Lackner Csaba ügyei is elég „szépen” rakódtak egymásra:

 1. Kábítószerhasználatra és korrupcióra utaló hang- és videófelvételek kerülnek nyilvánosságra, köztük ilyen mondatok is: „vannak, akik azt mondják, ha nem keresed meg az évi százmilliót a kerületi politikában, hülye vagy”. A felvételen a szocialista kispesti polgármesterre, Gajda Péterre is utalnak, hogy „ezt csinálta a Péter kurva okosan”, valamint párttársukról, Kránitz Krisztiánról is szépen terítenek. Bár simán lehet, hogy a Krinyó és Péter néven emlegetett emberek tökidegen telepi haverok csak.
 2. Azt mondja, az nem is ő volt.
 3. Párttársai sem ismerik fel a felvételeken (csak mindenki más), Gajda Péter szerint közönséges mocskolódás, Andersen-féle mese a videó. Gréczy Zsolt tudomásul veszi Lackner érvelését; Hiller István Gajda Péternek hisz; Kránitz Krisztián egyenesen azt is tudja, hogy nem Lackner van a felvételen; Burány Sándor szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyire valóságos a videó; Karácsony Gergely nem ismeri a fiatalembert. Sőt, NEM ALKALMAS ARRA, hogy beazonosítsa (már a neve sem jut az eszébe); Kunhalmi Ágnes szerint nem bizonyított.
 4. Lackner nem hajlandó lemondani.
 5. A bíróság még a fideszes Dódity Gabriellát találja rágalmazásért bűnösnek, amikor olyat merészelt mondani, hogy a saját „fehér poros orruknál” sem látnak tovább

Bár azóta kizárták a pártból Lacknert, maradt képviselő, és az ügynek azóta (jelen állás szerint) nem volt folytatása. Gajda Péter szintúgy háborítatlanul vezeti tovább a XIX. kerületet.

Na de nézzünk valami másik jobbikos összekacsintást!

Karácsony: a Jobbik nem is volt (annyira) antiszemita!

Hogy is mondta még 2018-ban?

...abban az ellenzéki együttműködésben, amiben én gondolkodom, jelenleg nincs helye a Jobbiknak. (...) a pártban továbbra is vannak nácik, csak most nem aktívak, mert megtiltották nekik a nácizmusuk gyakorlását.

A világ azonban nem csak a Jobbiknál változik „s benne ők is” – Karácsony is kicsit finomított 2019 elején adott Hír TV-s interjújában:

„Durva megfogalmazása ez a dolgoknak”, miszerint Gyöngyösi listázta volna a zsidó származású képviselőket. „Nem gondolom, hogy ez önmagában nácizmus, nagyon rossz mondat volt”. Egy mondattal később pedig kerek perec kijelentette, hogy nem nácizmus zsidó képviselőket listázni.

A 2019 végi időközi választásoknál pedig már nyíltan kiállt a judapestes Bíró László mellett:

 „ugyan jobbikos”, de őt kell támogatni a fideszes Koncz Zsófiával szemben.

Gyönyörű íve van a történetnek, ugye? De ugyanezt eljátszotta Tóth Csaba támogatásával is, például a partizános interjúban:

Tóth Csaba nem tehet semmiről, nem fenyegetett meg senkit, ha mégis, azt is visszavontam; nem lopta meg a zuglóiakat, engem sem finanszírozott soha, klientúra, holdudvar pedig mindenhol van. Nekünk ilyen nyerőemberek kellenek... De hát könyörgöm, a NER-rel állunk szemben! 

kapcsolódó

Aztán hirtelen mégse vagy mégis? Úgy össze vagyunk zavarodva!

Bizonyára mindenki emlékszik, de a Fideszben minden botránynak (Schmitt, Borkai, Szájer) villámgyorsan személyi következményei lettek. Sőt, a kormánypárt önreflexióra, a konkrét hibázás beismerésére is képes volt.

Ez most messzire vinne, de hogy is volt Gyurcsány Ferenc szakdolgozatával..? Folytatjuk.