A 444 fedőnevű Index.hu podcastján a mindenhez jobban értők triója nem lankad

A tunéziai Mészáros Lőrinc a Tatuint is elpocsékolta, de azért még mindig demokratikusabbak, mint Orbán - a transznői súlyemelés pedig hülyeség, de eleve a súlyemelés se érdekel senkit

Mindig legalább egyhetes késésben vagyok – Jeszenszkyék csodálatos Hobbistájával is csúnyán elúsztam a hosszú, forró nyár alatt, elnézést érte –, de a világért nem hagynám ki a magyar internet feltalálói, Uj Péter, Winkler Róbert és Bede Márton heti észosztását úgy akármiről és mindenről.

Tényleg olyan jól el vagyunk látva most már audiovizuális, hazai, és mindig aktuális online tartalmakkal VV Zsoltitól Friderikuszon át Áder Jánosig, hogy lehet 48 órád is egy nap alvás nélkül, nem fogod tudni mindet elfogyasztani. Sajnos. És akkor Karácsony Gergely Szilveszter még el se kezdte!

Aki eddig esetleg még kételkedett, hogy már ugyan hogy volt képes Obermayer és Obermaier, a két süddeutsch sztárújságíró a titkosszolgálatok által alkalmazott izraeli Pegasus kémszoftver nyomait azonnal, fél kézzel, rutinból visszafejteni Panyi telefonján, azt most Bede Márton azonnal meggyőzi:

egy újságíró ugyanis ehhez is ért.

kapcsolódó

Elképesztő magabiztossággal old fel minden szakmai-technikai-politikai kérdőjelet, válaszol meg bármilyen spekulációt és lebegő kérdést: még azt is azonnal tudja, hogy mit kértek cserébe az izraeliek, és mi mit adtunk: hát természetesen a feltétel nélküli politikai támogatást és kiállást, ami szerinte még a legextrémebb amerikai lobbistákon is túltesz.

Az ember, aki ott is volt. Tárgyalás nincs, csak kész ítélet: orbán lehallgatott.

Néha nekik is recseg, elhalkul a telefonjuk, vagy találkozók után azonnal hívásokat kapnak, hogy ezt mégse kéne...

De a kedvenc részem mégiscsak a Csillagok háborúja-kitérő volt:

Winkler: Nem értem, hogy az arabok (Tunézia) hogy lehetnek ilyen bénák (...), hogy semmi rendes merchandising nincs (...) Pedig abból mit ki lehetne hozni, hát ott vagy a Tatuinon...
UP: Mert a helyi Mészáros Lőrinc ennyit hozott ki... klasszikus orbáni típusú rendszer.
Bede: Tunézia azért hozzánk képest demokratikus... (...)
UP: Nem mentek át egy ilyen iszlamista őrületbe sem. Annyira...

kapcsolódó

Persze nincs mit bántani a műsoron: a piac ismét kegyetlenül és igazságosan ítél – az emberek kíváncsiak és meghallgatják (mi is), a magabiztosan elpufogtatott tárgyi tévedésekkel sincs gond, mert általában utólag elismerik – a kiegyensúlyozottság (azaz elfogultság) pedig kit érdekel, ők őszintén tolják vagány örök punkokként a valahol mélyen (?) mégis fantáziátlan, elfogult DK-MSZP-s ellenzéki propagandát.

Azért – miután kicsit rosszallóan szóltak a transznemű női súlyemelő(k)ről az olimpián – abban csak megállapodtak a végén, hogy valójában tök mindegy, mert a súlyemelés úgyse érdekel senkit.

Természetesen mindezt kinyilatkoztatásként, tényként – nem véleményként.

Egyébként szeretjük a szórványmagyarokat, de hát miattuk estünk egy dagadt operettfocista fogságába, aki éppen banánköztársaságot csinál az országból, de (...) hát mégse mondhatjuk, hogy haljatok éhen...  /Winkler - Totalcar, 2018/