A hét vicce: A 444 kioktat erkölcsből

A máskor O1G-zős, bajszos f*sz-ozós portál, Ferkó Dániel Lukácsi Katalinnak címzett kérdésén rezzent össze.

  • A Soros Gyuri bácsi által pénzelt 444 firkászai most éppen az erkölcsöket kérik számon a Ferkó Dánielen, a Pesti TV-n, illetve a teljes jobboldali sajtón.
  • Ennek oka az, hogy Ferkó Dániel Lukácsi Katalinnak az a jogos kérdést tette fel: „Kedves Katalin! Milyen érzés Gyurcsány Ferenc hátsó feléből kilógni?”
  • A viktoriánus kori erkölcsi mércét magáénak valló 444 magával szemben már nem ennyire szigorú, különösen ha egy jobboldali politikusról, vagy magáról a miniszterelnökről van szó. Őket bármilyen cifra jelzővel lehet illetni.

A Soros Gyuri bácsi által pénzelt 444, a Pesti TV egyik riportja kapcsán kezdett „erkölcsi kérdéseket”  feszegetni. Jó vicc, mi?

Az történt ugyanis, hogy a Pesti TV egyik munkatársának, Ferkó Dánielnek Skype-on keresztül nyilatkozott a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) elnökségi tagja, Lukácsi Katalin.

Ferkó Dániel első kérdése a Márki-Zay-féle mozgalom üdvöskéjéhez pedig ez volt:

Kedves Katalin! Milyen érzés Gyurcsány Ferenc hátsó feléből kilógni?

Lukácsi Katalin válaszában persze visszautasította a kérdést, majd elkezdte magyarázni azt, hogy szerinte egy konzervatív, kereszténydemokrata gondolkodó mit engedhet meg magának és mit nem. Rá egy napra Ferkó Dániel bocsánatot kért Lukácsitól, aki el is fogadta azt.

Azért halkan megjegyeznénk: a „mélyen erkölcsös” Lukácsi Katalin legutóbb azzal próbálta felhívni magára a figyelmet, hogy a holokauszt nemzetközi emléknapján egy félmeztelen fotót töltött fel saját magáról a Facebook-oldalára.

 

A dolog lényege igazából nem is ez, hanem az, hogy a 444 propagandistázás közben próbálja az erkölcsöket számonkérni Ferkó Dánielen és rajta keresztül a Pesti TV-n, illetve a teljes jobboldali sajtón.

Az a 444, amelyik tudjuk, hogy milyen stílusban szokott írni a jobboldalról. Az alábbiakban megnézünk néhány példát, ahogy a Soros Gyuri bácsi által pénzelt firkászok mégis milyen jelzőket használnak jobboldali politikusokra.

A 444 áttételesen egy malachoz hasonlította Németh Szilárdot

 

A 444 rendszeresen szokta „bodyshamingelni” Németh Szilárd honvédelmi államtitkárt, de a fent kiemelt példa még a szokásosnál is durvábbra sikeredett.

A téma egyébként egy második világháborús bomba hatástalanítása volt, ennek kapcsán nyilatkozott a TV2-nek Németh Szilárd. Innen jött a 444 propagandistáinak kiváló ötlete.

Gyuri bácsi „erkölcscsősz” blogján „orbán egy geci” és „o1g” címke is van

A címke alatt pedig olyan „magasztos erkölcsi mércét megütő” címek vannak mint például:

„A soproni polgármesteri hivatal értesítette a helyieket, hogy a garázsuk falára fújták, hogy Orbán egy geci” (Sarkadi Zsolt cikke). „Braille-írással fújták fel a Margit-hídra, hogy Orbán egy geci” (szintén Sarkadi Zsolt cikke).

 

 

„Irtó szemfüles módon csempészték vissza a Margit hídra az Orbán egy geci feliratot” (Boros Juli cikke) Nyilván az „ősi magyar gecizés” is megüti a 444 által elvárt erkölcsi színvonalat. 

 

Szily László cikkének a címe: „BAZ-megye méretű O1G-t rajzolt Florida egére egy magyar pilóta”. A hírről nagy lelkesedéssel számolt be a 444, minden gátlás nélkül.

Az „O1G-zős” fickóval ezt követően interjút is készített Szily. Ennek címe: „600 dollárt fizetett a pilóta a BAZ-megye méretű O1G-feliratért”

 

Egy másik alkalommal már Orbán Viktort is bodyshamingelik: „Nagy betűkkel írták fel Orbán irodája elé: >>Viszlát a sitten, Döbrögi<<

 

Ez egy cikk címe: „A német köztévében fülenőtt gulyáslevesnek nevezték Orbánt” (a Nélküled című felvidéki magyar dalra felállni nem hajlandó Miklósi Gábor „remekműve” ez.)

a „bajszos fasz” címke is megjelenik a blog felületén, Áder János köztársasági elnököt illetik ezzel „magasztos” jelzővel

Persze, a köztársasági elnököt lehet "bajszos fasznak" nevezni. Ez nem veri le a 444 által meghatározott erkölcsi lécet.

 

TermészEtesen más, politikához nem kapcsolódó címadások kapcsán is lehet szép példákkal élni:

„Egy kispesti kocsmában 100 forintba kerül egy >>kurva anyád<<”

 

„Forradalmi ógörög-angol szótár: 180 év után vége a szépelgésnek, így a λαικάζω az mostantól szopás”

„Kispadon baszott, kibaszták”

 

Az a 444 papol, akinek az egyik olvasója is panaszkodott a trágárságuk miatt.  Erdélyi Péter 2014-es cikke szerint („A 444 nincs tekintettel a fiatalokra”) legalább 44 ilyen kifejezés volt.

 

Ja, hogy ti próbálkoztok valami erkölcsi piedesztálra helyezkedni és onnan a jobboldalt okítani? Jobb, ha csöndben maradtok.