9 káprázatos gondolat Márki-Zay Pétertől, aki levegővétel helyett is a magyar választókat szidja

Van élet a trágyával etetett gombán és az aberrált, meleg, pedofil fideszeseken is túl! A baloldal közös miniszterelnök-jelöltje már évekkel ezelőtt is ugyanilyen lenézően nyilatkozott az átlagmagyarról és a rezsicsökkentésről is. Ismét felcsaptuk a Szeretemországot, és összegyűjtöttük a legpökhendibb gondolatait.

Megszokhattuk már, hogy Márki-Zay Péter, az ellenzéki sötét ló, a legcsalódottabb fideszes, a legújabb csodafegyver folyton hülyeségeket beszél, és képes egy bekezdésen vagy akár egy mondaton belül is agyonütni korábbi mondandóját.

Egy dologban azonban valóban következetes, és ez pedig a választók végletekig való lenézése. A baloldal kormányfőjelöltje egyszerűen nem tud mihez kezdeni belső késztetésével: őszinteségi rohamaiban válogatott allegóriákkal és hasonlatokkal írja le, mennyire alantas is az a nép, amelyiknek 2022-től a  miniszterelnöke szeretne lenni.

Ha bárki esetleg komolyan felháborodott, netán meglepődött volna Márki-Zay már jól ismert, friss beszólásain, nekik itt vannak még egyszer az „aranyköpések”:

Addig, amíg az embereket sötétben tartjuk, és trágyával etetjük, ahogy mondják Amerikában, hogy úgy tartanak, mint a gombát, (...) addig a rezsicsökkentéssel, a migránsozással és a többivel lehet választást nyerni.
Azok, akik elhiszik, hogy a Fidesz bevándorlásellenes, azok végtelenül ostobák.

A fentiek felcsaptuk újra felcsaptuk a Kálmán Olga-féle Szeretemországot, mert bizony a vásárhelyi ügynök már több évvel ezelőtt is ugyanilyen kendőzetlenséggel (legfeljebb más stílusban) vallott arról, hogy mennyire semmibe veszi az átlagos magyar állampolgárt.

Nem a politikusokat, nem az aktivistákat, hanem az átlagpolgárt.

kapcsolódó

  • Kálmán Olga és MZP: a totális elvtelenség eddigi útja az SZDSZ-től a kokárdán és az MDF-en át Gyurcsányig

    Kálmán Olga és MZP: a totális elvtelenség eddigi útja az SZDSZ-től a kokárdán és az MDF-en át Gyurcsányig

    A Szeretemország csodálatos könyv, és mi elolvastuk, hogy nektek már ne kelljen. 2006-ban és 2009-ben is csalódott a Fideszben, de azért 2010-ben még szívből rájuk szavazott. A családjából hozta a keresztény-konzervatív értékrendet, de mindig összevesztek az asztalnál 2002-ben. A Rákosi- meg a Kádár-rendszerek viszont tök jók voltak - Bokros, Bajnai pedig szuper munkát végeztek, Orbánnak szerencséje volt, és a muszlimoktól se kell félni.

Jöjjenek az újabb gondolatok! Mintha csak egy elsőéves közgazdász-hallgatóba oltott Tóta W.-t olvasnék a 2000-es évek végéről. A kioktató merito-technokrata ugyanis mindig megmagyarázta, hogy azért élsz szarul, mert hülye vagy. Igazából megérdemled, tessék, ez a kapitalizmus.

Közben persze ilyen torzítottan hirdetett értékek mögé bújva, szoclib asszisztálással próbálják kirabolni az országot.

Kezdjük az alap-alapvetéssel, hogy mi kellene a demokráciához, és mi a helyzet itthon. A magyar társadalom nem felnőtt, nem érett, ezért nem is működik a demokrácia:

„Pedig a demokrácia egyik alapvető fokmérője, hogy mindkét fél elég érett legyen ahhoz, hogy a játékszabályokat komolyan vegye: (...) Ha a politika azt harsogja, amit az emberek hallani szeretnének, a választók pedig el is várják, hogy csak számukra tetsző üzeneteket küldjenek nekik, akkor az adott ország hosszú időre az össznépi önbecsapás csapdájába esik. Az összes szereplőnek felnőttnek, érettnek kell lennie ahhoz, hogy a demokrácia működjön – és vannak helyek, ahol ez működik is.”

Márki-Zay szerint Svájcban bölcsek az emberek (végre szavazhatnak a nők is, ugye), Magyarországon pedig nem. Ezért tudta a Fidesz a maga javára fordítani a 2008-as szociális népszavazást:

„De még ennek ellenére is lehetett volna más kimenetele a népszavazásnak, hiszen vannak olyan szerencsés országok, ahol az emberek annyira bölcsek, hogy hülyeséget akkor sem szavaznak meg, ha nagyon jól hangzó módon tálalják is nekik. Svájcban a feltétel nélküli alapjövedelmet elutasította a nép, ami egy okos döntés volt. A svájciak akkor bebizonyították, hogy egészséges az értékrendjük, amihez persze az is hozzájárult, hogy van munkájuk, megfelelő egzisztenciájuk, biztonságos jólétük.”

A szegény emberek vevők a populizmusra. Nem olyan bölcsek ugye, mint az egészséges értékrenddel bíró svejciek:

„A magyar társadalomnak óriási kockázata az, hogy mivel gyenge a középosztály, gyenge a polgárság, és rengeteg a rászoruló, szegény ember, ezért sokan vevők a populizmusra.”
„Régóta kisebbségben vannak az igazán a piacból élő munkavállalók, rengeteg szegény, kiszolgáltatott ember van Magyarországon, ezért nagyon veszélyes demokratikus választáson föltenni olyan racionális, gazdasági kérdést, mint amilyen például a háromszáz forintos vizitdíj volt annak idején. (..) Ha azt a kérdést írjuk egy szavazólapra, hogy akarsz-e három forintot fizetni egy kiló kenyérért, vagy inkább fizetnél nyolcat, borítékolható a válasz.”

De Kanadában és Amerikában is csak sóhajtozott, hogy bárcsak itthon is úgy MŰKÖDNE a demokrácia, mint arrafelé... 

„Üdítő dolog látni, megélni egy működő demokráciát, és ezt nagy bánatomra ma már csak külföldön tapasztalhatjuk meg, és nem Magyarországon, a saját hazánkban. Számtalan esetben sóhajtottam fel Kanadában, Amerikában azt gondolva, hogy jó lenne, ha ez és ez Magyarországon is így működne. Ma már nagyon sokszor egy magyar nem tudja elképzelni, hogy lehetnek olyan országok, ahol nincs az a fajta korrupció, mint ami nálunk mindent átsző és megfojt. Nem tudja elképzelni, hogy a demokrácia miképpen lehet a szó valós értelmében az. Nem tudja elképzelni, hogy létezhet politikai oldalaktól független sajtó, közszolgálati média, amely független, megbízható és kiegyensúlyozott.”

Már megint a populizmus, és sajnos a Fidesz is megtanulta. Bezzeg Nyugaton! 

„Úgy láttam, hogy a 2002-es bukásból a Fidesz azt szűrte le, hogy gyorsan el kell tanulnia a szocialistáktól a populizmust, képletesen a románokkal való riogatást, a másfélszeres fizetésemelés ígéretét. Nyugati országok politikai kultúráját megfigyelve azt láttam, hogy egy demokráciában nem azzal kell választást nyerni, hogy mindenkinek fizetésemelést ígérnek, vagy tizenharmadik, tizennegyedik havi nyugdíjat.”

Érdekes, akkor mi van az Ausztriában hétköznapinak, sőt: alapvetőnek számító 13. és 14. havi bérekkel? Ott mégse bölcsebb a nép, csak Svájcban? Vagy csak a nyugdíj a probléma?

Ezt már idéztük, de újra ide kívánkozik, annyi sebből vérzik: nem elég a nagyon tehetséges Bajnai” magasztalása, újra butázza az embereket... SAD!

„Átadták a terepet az egyébként nagyon tehetséges Bajnai Gordonnak, egy kisebbségi kormánynak, hogy hozza helyre, amit ők elrontottak. Itt jön az előbb emlegetett populizmus kérdése. Az emberek nem akkor háborodtak fel, amikor a bajok kezdődtek, amikor a populista ígéretek betartásával az egész országot bajba sodorták, hanem arra kezdtek el haragudni, aki ezt a menthetetlennek tűnő állapotot elkezdte orvosolni. Igen, igaza van, a gazdasági világválság csak tetézte a bajt, ám ennek alaposan megágyaztak a szocialista kormányok. A fenntarthatatlan helyzetet a Bajnai-kormány kezelte, megszüntette a 13. havi nyugdíjat, elkezdte az államháztartást rendbe tenni, megszorító intézkedéseket vezettek be. Ezek mind népszerűtlen intézkedések, nincs rá jobb kifejezés, mint hogy Bajnaiék elkezdték a romeltakarítást.”

/Bajnai Gordon felnyalása a mostani Városháza–Anonymus-botrány tükrében még viccesebb./

Most azt állítja, 1989-ben nem érdekelte az embereket a nyugdíj meg a rezsi. Biztos ez? Emlékeim és több kutatás szerint is a magyar embereket a nyugati jólét sokkal jobban izgatta, mint a szabadság ígérete... De mindegy is, a rezsicsökkentés itt konkrétan előkerül: az is csak szimpla, olcsó populizmus.

„Amikor 1989-ben rendszert váltottunk, akkor senkit nem befolyásoltak volna a szépen csengő ígéretek, mindenki szabadságra vágyott, és nem érdekelte volna az embereket a 13. havi nyugdíj vagy a rezsicsökkentés. Az egypártrendszerben évtizedekig olyan világban éltünk, ahol bőven jutott a populista ígéretekből, a háromhatvanas kenyértől a teljes foglalkoztatásig. Most újra oda jutott a kormány, hogy populizmusban verhetetlen. Itt mindig lesz rezsicsökkentés, itt mindig lesz félelem, migránsok, Soros György, és mindig akad majd átadott új játszótér, gyár, a Fidesz gondoskodni fog róla, hogy legyen.”

kapcsolódó

  • Eltitkolt részlet: Egy brüsszeli energetikai lobbiszervezetnél volt vezető a rezsicsökkentést támadó Márki-Zay

    Eltitkolt részlet: Egy brüsszeli energetikai lobbiszervezetnél volt vezető a rezsicsökkentést támadó Márki-Zay

    Egyik önéletrajzában sem tüntette fel, hogy a rezsicsökkentés környékén az Eureletric bizottsági tagja volt, azonban a Kontra rátalált az elrejtett információra. Pedig fontos lett volna erről tájékoztatnia a közvéleményt, hiszen a globális szervezet több évtizede bejáratos az uniós vezérkarhoz, rendszeresen fogalmazza meg véleményeit és iránymutatásait az Európai Bizottságnak. Egyre inkább érthetővé válik, a baloldal kormányfő-jelöltje miért megy el a falig annak érdekében, hogy megfúrja a magyarok millióinak komoly segítséget nyújtó rezsicsökkentést.

Finkelsteinék pedig rögtön látták, hogy a magyar társadalom egyszerűen BUTA és populista:

„Nyilván felmérték, hogy itt még nincs azon a fejlettségi szinten a demokrácia, a társadalom, hogy határozott nemet tudjon mondani a populizmusra, a gyűlöletkeltésre.”

Na, szóval ilyen egy vérbeli technokrata, aki már fejlett társadalomképpel rendelkezik, ráadásul annyival okosabb az átlagembernél, hogy azok meg se érdemlik őt. Nem is értjük igazából (persze de), hogy miért is nem Svájcban, Kanadában vagy az Egyesült Államokban politizál...

De azért  miniszterelnök-jelöltként még elindul, hátha!