9+1 pillanat, amikor az ellenzék megidézte a sátánt a Fidesz ellen

Az ördöggel és annak az öreganyjával is össze kell fogni Orbán ellen! Ismerős? Nekünk is. Fekete-Győr és Szabó Tímea poénból sátánjelet mutogat, Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergely, Kovács László, Demszky Gábor, Szanyi Tibor meg mind-mind arról álmodozik, hogy milyen lehet a sátánnal összefogni. Csak kérnünk kellett: időközben Márki-Zay Péter is megszólalt a témában. Mi jöhet még? Okkult gyermek... Oh, wait!

A jelenlegi ellenzék
szó szerint, nyilvánosan és rendszeresen felajánlotta a lelkét a sátánnak, csak hogy végre legyőzhesse a Fideszt.
Költői túlzás, marketinges provokáció, szeretve féltés, tudjuk. Mi azért kilenc plusz egy példát is hoztunk a sátánidézésre, na meg némi spontán ördögszarv-mutogatást. 
Nézzük csak, hogy a mérsékelten humoros felirat mellett Fekete-Győr András mit is mutat a bal kezével! Hát a vagány ördögszarvat vagy  sátánjelet, ahogy hívjuk.

Nem lehet mindenki ideológiailag és teológiailag eléggé képzett, de a józan ész meg némi neveltetés nyomán azt gondoljuk, hogy – ha másért nem is – legalább babonából

  • ne vegyük Isten nevét hiába,
  • ne ejtsünk ki a szánkon olyat, amit nem szeretnénk. Még csak viccből sem.

Persze mit tesz a teljes ellenzék, az MSZP-től a Jobbikig? Ott és akkor kísérti és idézi meg az ördögöt, ahol csak teheti. Mert szeretne valami nagyot mondani, valami ütőset. És mindeközben politikusaik sátánjeleket mutogatnak. Talán nem is tudják, mit jelent, legyünk naivak. Bár az általuk erőszakosan terjesztett tanok alapján okunk van azt feltételezni, hogy ők inkább a sátán zsoldjában állnak, és hát különben is: miért lenne bármilyen félnivalójuk?

Kovács László, MSZP:

Az ördöggel is összefogna az MSZP a kormány leváltása érdekében, a Jobbikkal azonban nem – mondta az InfoRádióban Kovács László. A szocialista politikus szerint nem reális, hogy az ellenzéki pártok technikai koalíciót hozzanak létre.

Bojár Gábor, ellenzéki érzelmű üzletember:

Bojár úgy fogalmazott, megérti, hogy a Momentum nem akart az MSZP-vel vagy a DK-val egy listán szerepelni, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, mekkora most a „történelmi felelősség”. Ezért még az ördöggel is érdemes összefogni – jegyezte meg.

Dömsödi Gábor, LMP

Dömsödi hangsúlyozta: akkora a baj, hogy nem vitatkozni kell, hanem össze kell fogni, és egy tisztességes koalíciós kormányt kell alakítani. És bár ilyet még egy éve se mondott volna, akkor sem, ha pisztolyt szorítanak a fejéhez, de most már úgy látja: bárkivel, „még az ördöggel is” össze kell fogni annak érdekében, hogy visszafordítsák ezt a rendszert, mert szerinte legközelebb már nem lesz erre lehetőség. 

Demszky Gábor, SZDSZ (kisebb kakukktojás):

Demszky Gábor találó és a kötetben idézett megállapítása szerint a népiek akár az ördöggel is összefognának a magyarság megmentése érdekében. 

Gyöngyösi Márton, Jobbik:

Gyöngyösi Márton, a párt elnökhelyettese, frakcióvezető-helyettese többek között az összefogás kérdésköréről is beszélt az LMP-közeli Azonnalinak. A politikus az ellenzéki együttműködés kapcsán kifejtette, ha úgy hozza a helyzet, akkor nemcsak Gyurcsány Ferenccel, hanem még az ördög öreganyjával is összefognak.

Szanyi Tibor, MSZP

Szanyi Tibor rögzíti: noha Orbán Viktorral szemben hajlandó akár az ördöggel is összefogni, „ám a felénk látványos csókokat hintő, s közben és valójában minket gáncsoló-ekéző politikai kalandorokkal nem és nem”.

Karácsony Gergely, MSZPPárbeszéd:

Akár az ördöggel is kész összefogni a kormányváltás érdekében az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje. Azt mondta: a többi pártból is kitapossák a szélesebb összefogást. 
Karácsony Gergely szerint az ördöggel úgy kell összefogni, hogy „ne váljunk mi is ördögökké”.

 

Konrád György, azóta elhunyt balliberális érzelmű író:

Az ördög öreganyjával is össze lehet fogni, ha teljesülhet a cél, a választási törvények demokratikus megváltoztatása. Viszont ha a Jobbik lesz az ördög öreganyja, ez a cél nem fog megvalósulni. Ettől függetlenül megdicsértem Haraszti Miklós barátomat, miután felvetette a választási összefogás lehetőségét, de amint látom, sem a demokratikus ellenzék, sem a Jobbik részéről nem született erre vonatkozó támogató nyilatkozat.

Gyurcsány Ferenc, DK:

Gyurcsány hozzátette: „Ha a szavazók sokaságában nagyon erős a leváltási szándék, az ördöggel is összeállok, csak ne a Fidesz maradjon. Akkor az történik, mint Tapolcán meg Salgótarjánban. Én ebben megbocsájtó vagyok, hát persze”.

Kőszeg Ferenc, ex-SZDSZ, MZP támogatója

...akár az ördöggel is összefogna, mert szerinte „e pillanatban semmi sem előbbre való, mint Orbánt kirobbantani a székéből”

Eltekintve a további – véleményünk szerint visszatetsző – megnyilatkozások idézgetésétől, foglaljuk össze a logikát:

  1. Az ördög, a sátán a legrosszabb, ami létezhet a földön (elvileg ugye).
  2. Az Orbán annyira sátáni, hogy rosszabb, mint az ördög.
  3. Éppen ezért össze kell fogni az ördöggel, mert az a legrosszabbnál is még rosszabb...

Parádé! Micsoda nehéz életük lehet... És mivel leírhatatlan a szenvedésük, fel is ajánlják (vagy ajánlották) mindenüket, DE MÉG AZ ORSZÁGOT IS a sátánnak. Viccből, elméletileg, képletesen. Mi jöhet még? Mindent látó szem, piramis, bagoly, körző, pentagramma, gyermekek szexuá... Oh wait!

MZP-MZP, jelentkezz!
*FRISSÍTÉS: A cikk leadása után pedig Márki-Zay Péter is megszólalt, egészen sorsszerű és elképesztő: a kör bezárult. Talán nekünk se kellett volna ŐKET megidéznünk?
AHOGY GYURCSÁNY FERENC MONDTA, AZ ÖRDÖGGEL IS ÖSSZE KELL FOGNI. ÉN IS ÍGY LÁTOM.  
Ugye megvan a vicc, ahol az a csattanó, hogy
elméletileg van 3 millió dollárunk, de gyakorlatilag csak 3 kurvával élünk egy fedél alatt.

kapcsolódó