5 pillanatot hozunk arra, hogy Hadházy Ákos elnézett a korrupcióval megvádolt Horváth Csaba ügyei mellett

Márki-Zay Péter korrupcióellenes miniszterjelöltje mindenhol nyomozott, csak ott nem, ahol kellett volna: a szövetségesei által irányított Zuglóban, ahol képviselőjelöltként indul. Jöjjön az öt legszebb pillanat Horváth és Hadházy barátságáról!

Hadházy Ákos, az ellenzék korrupcióellenes lovagja minden jel szerint igen közeli barátságba, pontosabban szoros szövetségesi viszonyba került Horváth Csabával, az MSZP zuglói polgármesterével.

Attól tekintsünk el, hogy egy magára valamit is adó ember nem igazán keveredhet olyan társaságba, ahol szocialista politikusok fordulnak meg. Most sokkal fontosabb az, hogy az említett jó barátnál házkutatást tartott a Központi Nyomozó Főügyészség.

A nagyszabású razzia arra enged következtetni, hogy Zuglóban továbbra is komoly nehézséget jelent az önkormányzat törvényes működtetése. Értsd:

lopnak.

Ezt a konklúziót vonhatjuk le abból, hogy  az ügyészség emberei három helyszínre is kivonultak:

  • a zuglói polgármesteri hivatalba;
  • Horváth Csaba magánlakására;
  • a Zuglói Közbiztonsági Nonprofit Kft. székhelyére.

Azt érdemes tudni, hogy a házkutatás elrendeléséhez alapos indok és gyanú szükséges, ugyanis a hatóságok nem szeretnek árnyékra vetődni, majd kínosan magyarázkodni amiatt, hogy nem találtak semmi érdemlegeset.

Az ügyészség emberei azonban nagy erőkkel szálltak ki Zuglóban, minden bizonnyal tudták, mit keresnek, a kínos magyarázkodás pedig Horváth Csabára és Hadházy Ákosra marad.

Forrás: Facebook Horváth Csaba
Forrás: Facebook Horváth Csaba

Az ugyanis minimum elgondolkodtató, hogy Hadházy Ákos, a kérlelhetetlen korrupcióvadász magának a miniszterelnök-jelöltnek, Márki-Zay Péternek a rokona. Nem mellesleg nemlétező korrupciós ügyeket göngyölít fel, és drágán épült piaccsarnokok ügyében nyomoz a kistelepüléseken.

Ez a népi hős nem látta (vagy nem akarta látni) azt, hogy barátjának és szövetségesének, Horváth Csabának a kerületében valami nem stimmel.

Nem szaglászott a régen húzódó ügyek után, nem nézett utána a Zuglót irányító szűk körű társaság viselt dolgainak.

Pedig Zugló Hadházy körzete is, nem csak Horváthé. A Momentum-közeli politikus a helyi előválasztás győzteseként Zuglóból próbál parlamenti mandátumot szerezni. Így különösen érdekes, hogy

míg több száz kilométerrel arrébb levő kisvárosok polgármesterét „korrupciós” vádakkal illeti, addig csak az ügyészség akciója után derült ki, hogy a saját kerületének vezetése is korrupciógyanús ügyekben érdekelt. 

A végén még kisül, hogy Hadházyt nem is érdekli a korrupció elleni harc, és szövetségesei viselt dolgait készségesen elhallgatja.

kapcsolódó

  • Hadházy Ákos, a szelektív korrupcióvadász

    Hadházy Ákos, a szelektív korrupcióvadász

    Hadházy Ákos a hazai mutyiüldözés kiemelkedő alakjának tartja magát. Némileg árnyalja a képet, hogy ha szövetségesei keverednek gyanúba, akkor úgy néz félre, mint szégyenlős kislány a Mikulás bácsi láttán. Városháza-botrány, Cseh Katalin uniós milliói, urizáló esküvője, Bíró László trükközése - íme néhány olyan ügy, ami bebizonyítja, hogy a baloldali politikus szelektíven méri a korrupciókutatást.

Mert  Horváth Csabával bizony szoros szövetségesek. Közeli munkakapcsolatban állnak, gyakran egyeztetnek, még közös sajtótájékoztatókat is  tartanak.

Felmerül hát a kérdés: amennyiben Horváth nem sáros, csak véletlenül („véletlenül”) került az ügyészség látókörébe, miért nem szólt antikorrupt barátjának, hogy valami félrement Zuglóban, és segítsen felgöngyölíteni az ügyet.

Nem mellesleg Zugló hosszú évek óta problémás kerület, több tucat korrupciógyanús botrány pattant ki az utóbbi években: a parkolási biznisz, a kétes ingatlanügyek és Tóth Csaba (akit sokan zűrös politikusnak tartanak).

Hadházy Ákos és a Zuglót kézben tartó garnitúra ambivalens viszonya sokáig téma volt a médiában, az előválasztások alatt azonban 

Horváth és Hadházy békét kötöttek, erős szövetségesi kötelék jött létre közöttük.

Forrás: 444.hu
Forrás: 444.hu

A független parlamenti képviselő közösen vezet lakossági fórumokat Horváth Csabával. Bár érthető okokból nem készült róluk közös kép az eseményen, az önkormányzat oldalán megjelent beszámolóból kiderül, hogy a kerület ingatlanfejlesztések kapcsán együtt jelentek meg a lakosság előtt.

Közel sem mellékes, hogy nem sokkal korábban Hadházy még ingatlaneladási csalással vádolta meg Horváth Csabát és a baloldali testületet. Aztán meggondolta magát, és azóta jóban-rosszban kitartanak egymás mellett.

Forrás: Zuglo.hu
Forrás: Zuglo.hu Forrás: zuglo.hu

Ezen a felvételen Hadházy és Horváth jelképesen összeüti az öklét. De tényleg csak jelképesen. Rájöttek közben, hogy sokkal több dolog köti össze őket, mint ami elválasztja. 

Forrás: Facebook Horváth Csaba
Forrás: Facebook Horváth Csaba

Hadházy egy közeli rokonát, Márki-Zay Pétert is bevonta a szerveződő politikai együttműködésbe. A tiszta kezek politikájához nem is találhattak volna alkalmasabb embert Horváth Csabánál. Így most már hárman hangoztatják a szociálisan igazságosabb Magyarország vízióját.

Forrás: Facebook Horváth Csaba
Forrás: Facebook Horváth Csaba

Vajon a történtek után ki viszi a triumvirátusból a parkolási ügyletet? Márki-Zay kampányol, és közben összevissza beszél, aminek kimagyarázása éppen elegendő időt igényel, így ezzel nem tud foglalkozni, Hadházy pedig az országot járja.

Vajon ki van még ott Zuglóban, akinek módja van üzérkedni a parkolási maffiával? Vajon?